Kaasworkshop de Kookweide

 

Kaasmaken kan gewoon in je eigen keuken! Dat leer je tijdens een kaasworkshop bij de Kookweide. Boerin Nicole leert je de basis principes van kaasmaken op keukenniveau, dus met materialen die je veelal in eigen keuken gebruikt. Met verse rauwe melk van onze eigen koeien maken we in ongeveer vier uur tijd een eigen kaasje. Je kiest zelf: een gele Gouda boerenkaas of een gekruid boerenborrelkaasje. Aan het einde van de workshop neem je het ronde kaasje mee naar huis. Je krijgt een uitgebreid recept met praktische tips en kaascoating mee. Nog een paar weken laten rijpen en vertroetelen en dan.... klaar is kaas!

Inclusief koffie- thee en zelfgemaakt lekkers. Kleine kaasproeverij en een uitgebreide rondleiding over melkveebedrijf de Velshoeve. 

 

Wil je een keertje komen kaasmaken? Heb je een groepje van minimaal 6 personen en maximaal 12    personen?!  Neem dan  contact op met boerin Nicole. We prikken dan samen een  datum.  06-10761809        kookweide@gmail.com    

af en toe worden er kaasworkshops gepland waarvoor jij je individueel kunt aanmelden. Lukt het niet om minimaal 6 personen bij elkaar te vinden, neem contact op met boerin Nicole om te kijken wat mogelijk is. 06-10761809 of kookweide@gmail.com

Nieuwe data voor een kaasworkshop zijn:

zaterdagmiddag 23 juli 2022

zaterdagmiddag 20 augustus 2022